Βιογραφικό | Αλέξανδρος Δαρώμ

Αλέξανδρος Δαρώμ

Ο Αλέξανδρος Ι. Δαρώμ γεννήθηκε το 1966 στην Κωνσταντινούπολη, φοίτησε στην Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους Σχολή στο Φανάρι και αποφοίτησε το 1984 από το Ζωγράφειο Ελληνικό Λύκειο Αρρένων της Κωνσταντινουπόλεως.

Φοίτησε στην ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου του Ιασίου (1988 - 1994), απ΄ όπου αποφοίτησε με βαθμό λίαν καλώς. Το 1994 παρουσίασε την πτυχιακή του εργασία με τίτλο: Συρίγγια και κύστεις μέσης τραχηλικής γραμμής, προερχόμενα από τον Θυρεογλωσσικό πόρο. Το 1995 - 1996 υπηρέτησε το αγροτικό του στο Ν. Κοζάνης, στο περιφερικό ιατρείο Εράτυρας, και στο κέντρο υγείας Σιάτιστας.

Ειδικεύτηκε στη Γενική χειρουργική στο Γ.Π.Ν. Ιπποκράτειο - Αθηνών και στις 20.12.2002 απέκτησε τον τίτλο της αυτής ιατρικής ειδικότητας. Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο σε εγχειρίδια χειρουργικής, καθώς και σημαντικές δημοσιευμένες - εργασίες σε ελληνικά και ξένα περιοδικά. Είναι μέλος σε επιστημονικές εταιρείες, όπως: Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία, Ελληνική Εταιρεία Τραύματος, Ελληνική Εταιρεία Ενδοσκοπικής Χειρουργικής, Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία Μαστού, Ευρωπαϊκή Εταιρεία Τραύματος.

Από 01.01.2003 έως και σήμερα ασκεί τα καθήκοντα του χειρουργού από τη θέση του Διευθυντή στο Χειρουργικό Τομέα του Ιδιωτικού Θεραπευτηρίου METROPOLITAN.

Το 2013 απέκτησε τον ακαδημαϊκό τίτλο του διδάκτορα χειρουργικής πανεπιστήμιου Αθηνών.

Έχει μετεκπαιδευτεί σε:

  • Αντιμετώπιση πολυτραυματιών
  • Χειρουργική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και βαρέως πασχόντων χειρουργικών ασθενών
  • Λαπαροσκοπική και Ρομποτική χειρουργική (ελάχιστα επεμβατική χειρουργική)
  • Χειρουργική μαστού
  • Χειρουργική ογκολογία
  • Xειρουργική αντιμετώπιση παθήσεων θυρεοειδούς και παραθυρεοειδών αδένων

Κλείστε ένα ραντεβού για κατ’ ιδίαν εξέταση